ΟΙ TOP 4 ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!








Γιορτινό κόκκινο!



  Το κόκκινο αποτελεί αναμφισβήτητα τον πρωταγωνιστή των γιορτών καθώς πρόκειται για ένα χρώμα που εμπνέει ζεστασιά και πολυτέλεια και παραπέμπει όσο κανένα άλλο σε Χριστούγεννα! Συνδυάστε το ιδανικά με λευκό για την απαραίτητη αντίθεση, ανάψτε τζάκι ή κεριά και προσθέστε λεπτομέρειες από τη φύση, όπως κουκουνάρια και κλαδιά από έλατο για ένα εντυπωσιακό γιορτινό αποτέλεσμα.



    




                                                          





           





          














Γλυκά παστέλ!



Ασύγκριτα γλυκά, τα παστέλ χρώματα αποπνέουν μία μοντέρνα αίσθηση κομψότητας και ζεστασιάς, αποτελώντας ταυτόχρονα μια λιγότερο συνηθισμένη και άρα ιδιαίτερη επιλογή. Ξεχωρίζουν ιδιαίτερα το μοβ, το ροζ και και το γαλάζιο, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με ιβουάρ και λευκό. Αν επιλέξετε τα παστέλ μην παραλείψετε να προσθέσετε στην παλέτα σας και πινελιές ροζ χρυσού το οποίο θα προσδώσει στο τραπέζι σας την απαραίτητη δόση πολυτέλειας που θα απογειώσει το αποτέλεσμα!




                




                                                       







                








Λαμπερά Μεταλλικά!



Γιορτές ίσον λάμψη και επομένως, οτιδήποτε γυαλίζει έχει την τιμητική του αυτή την εποχή! Στη κατηγορία αυτή ανήκουν και τα μεταλλικά χρώματα, όπως χρυσό και ασημί, τα οποία αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού και είναι σίγουρο πως θα σας εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που θα μείνει αξέχαστο! Προσθέστε στο τραπέζι σας πινελιές λάμψης με αξεσουάρ, όπως κηροπήγια, βάζα, σουπλά, κουτιά δώρων, κ.α. σε μεταλλικά χρώματα. Οι πιο τολμηροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μεταλλικά χρώματα σε μεγαλύτερη ποσότητα, στρώνοντας στο τραπέζι τους ένα runner με παγιέτες ή σερβίροντας το δείπνο τους σε ένα χρυσαφί σερβίτσιο!   


                          


                                                           





             




                                                     

                         



                                       

          



                                       









Σοφιστικέ ουδέτερα!

                             

Αν αυτό που επιθυμείτε είναι να κάνετε τη διαφορά στο γιορτινό σας τραπέζι, κρατώντας ωστόσο τους χρωματικούς τόνους χαμηλά, τότε τα ουδέτερα χρώματα αποτελούν την ιδανική λύση. Λευκό, μαύρο, γκρι και καφέ είναι οι πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης χρωματικής παλέτας ή οποία μπορεί να γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα με την προσθήκη μεταλλικών στοιχείων, που θα δώσουν πινελιές λάμψεις, καθώς και στοιχείων από τη φύση, όπως κουκουνάρια ή κλαδιά από έλατο, γκι και άλλων φυτών.   



                                        



             





                                                      











                                                




                 



                                  




                             







Τα 5 βήματα για το επιτυχημένο στήσιμο ενός επίσημου τραπεζιού!




A. Πιάτο Ψωμιού     Β. Μαχαίρι για Βούτυρο       C.Κουτάλι Γλυκού               D.Πιρούνι Γλυκού
Ε.Ποτήρι Νερού       F.Ποτήρι κρασιού (κοκ.)      G.Ποτήρι κρασιού (λευ.)     Η.Πιρούνι για όστρακα
Ι.Κουτάλι Σούπας    J.Μαχαίρι Ψαριού                  Κ.Μαχαίρι κυρίως πιάτου   L.Πιάτο Φαγητού 
Μ.Πιάτο Σαλάτας    Ν.Πιρούνι κυρίως πιάτου      Ο.Πιρούνι Σαλάτας              P.Πετσέτα Φαγητού




Το γιορτινό σας τραπέζι, είτε πρόκειται για γεύμα είτε για δείπνο, αποτελεί μία επίσημη περίσταση στην οποία τόσο ο στολισμός, όσο και το σωστό στρώσιμο παίζουν μεγάλο ρόλο ώστε να έχετε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα αποζημιώσει τους καλεσμένους σας. Σε ότι αφορά, λοιπόν, το στρώσιμο ενός επίσημου τραπεζιού, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες. 

1.Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάμε τοποθετώντας το Πιάτο του Φαγητού, που θα χρησιμοποιηθεί για το κυρίως γεύμα, μπροστά ακριβώς από την θέση του κάθε καλεσμένου μας (L) περίπου 5cm μέσα από την άκρη του τραπεζιού. Πάνω από αυτό τοποθετούμε το Πιάτο της Σαλάτας (Μ) και ακριβώς από πάνω το Μπολ της Σούπας, αν πρόκειται να σερβίρουμε. 

2.Στην αριστερή πλευρά των πιάτων τοποθετούμε πάντοτε τα πιρούνια. Ξεκινάμε με τη σειρά που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε στο γεύμα μας, δηλαδή από έξω προς τα μέσα τοποθετώντας το Πιρούνι για τη Σαλάτα (Ο) και έπειτα το Πιρούνι του Κυρίως Πιάτου (Ν). Δίπλα στα πιρούνια είναι μία καλή θέση για να τοποθετήσουμε και την Πετσέτα του Φαγητού (Ρ).

3.Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και στη δεξιά μεριά, όπου τοποθετούνται τα μαχαίρια και τα κουτάλια (αν χρησιμοποιήσουμε). Ξεκινάμε με το Κουτάλι της Σούπας (Ι) (το πρώτο μας πιάτο), συνεχίζουμε με το Μαχαίρι Ψαριού (J) (αν σερβίρουμε) και τέλος, τοποθετούμε το Μαχαίρι για το Κυρίως Γεύμα (K). Σε περίπτωση που πρόκειται να σερβίρουμε οστρακοειδή, προσθέτουμε και το αντίστοιχο πιρούνι (H).  

4.Στην πάνω αριστερή γωνία, τοποθετούμε ένα πιάτο και ένα μαχαίρι που προορίζονται για ψωμί και βούτυρο (A, B), ενώ ακριβώς πάνω από το πιάτο μας, είναι η θέση ενός κουταλιού και ενός πιρουνιού για το επιδόρπιο (C, D). 

5.Τέλος, σε ότι αφορά τα ποτήρια, πρώτο (από αριστερά) τοποθετείται αυτό του νερού (E), ύστερα του κόκκινου (F) και μετά του λευκού κρασιού (G). Στην περίπτωση που έχουμε σκοπό να πιούμε Σαμπάνια, τοποθετούμε το αντίστοιχο ποτήρι δίπλα ακριβώς από αυτό του λευκού κρασιού. 





Καλές Γιορτές!


1 σχόλιο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ