ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΙΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015!


   Το νέο έτος είναι εδώ και μαζί με αυτό και οι νέες τάσεις στα χρώματα τοίχων που ήρθαν για να φέρουν αέρα ανανέωσης στο χώρο μας! Ελάτε να τις γνωρίσουμε!
   Παρατηρώντας το φετινό χρωματολόγιο της εταιρείας Benjamin Moore, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρωμάτων παγκοσμίως, βλέπουμε ότι μεγάλοι πρωταγωνιστές και φέτος, όπως και το 2014, είναι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Και δεν είναι τυχαίο καθώς η ίδια εταιρεία αποφάσισε να ανακηρύξει μεγάλο πρωταγωνιστή της χρονιάς (χρώμα της χρονιάς 2015) το Guildford Green, ένα απαλό πράσινο-λαδί.

  Αφανής ήρωας ωστόσο, στη φετινή χρωματική παλέτα είναι το γκρι, καθώς παρατηρούμε ότι αποτελεί "κρυφό" χρώμα όλων σχεδόν των αποχρώσεων- από τα ουδέτερα μέχρι τα πράσινα και τα καφέ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία χρωμάτων όπως γκρι- μπεζ ή αλλιώς greige, γκρι-μπλε κ.α. και καθιστώντας έτσι τα φετινά χρώματα πιο ατμοσφαιρικά και μυστηριώδη σε σύγκριση με τις φρέσκες και φωτεινές αποχρώσεις του 2014.

   Οι φετινές παλέτες περιλαμβάνουν ωστόσο και ορισμένα έντονα χρώματα όπως το blue danube ή to split pea, ιδανικά για χρήση σε μικρότερους τοίχους και την δημιουργία accent walls.

Ας γνωρίσουμε τα χρωματολόγια από κοντά:
  



Ουδέτερα και διακριτικά




silver fox




guildford green




soft sand








Αποχρώσεις του μπλε




blue hydrangea



blue danube






Πράσινα και λαδί




jack pine



split pea





    Το μοβ συνεχίζει τη δυναμική του πορεία από πέρυσι, ενώ το δυναμικότερο ίσως comeback, μετά από χρόνια, κάνουν φέτος οι αποχρώσεις του καφέ και σκούρου κόκκινου- μπορντό. Τις συναντάμε όχι μόνο στην Benjamin Moore, αλλά και στην εταιρία Pantone, με την τελευταία μάλιστα να στέφει χρώμα του 2015 το "Marsala", ένα ζεστό κεραμιδοκαφέ.



Καφέ και μπορντό












caponata




 old claret





                          
             carter plum                                                                    portland grey





marsala





   Σε συμφωνία με την Benjamin Moore και αντίστοιχες αποχρώσεις κινούνται και οι επιλογές της εταιρείας Pantone, όπως φαίνεται  στο χρωματολόγιο της για την Άνοιξη του 2015.












Να έχετε μία όμορφη μέρα!


1 σχόλιο

  1. Πολύ χρήσιμο το άρθρο σας ειδικά για όσους θέλουν να βάψουν το σπίτι τους και παίρνουν ιδέες από το internet,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ