ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ: ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΜΕ ΓΚΡΙ!


   Θα σκεφτόσασταν ποτέ να διακοσμήσετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας σε αποχρώσεις του γκρι; Η απάντηση είναι πως μάλλον όχι. Και όμως, ενώ δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα χρώματα που θα μας έρχονταν πρώτα στο μυαλό για την διακόσμηση εξωτερικών χώρων, το γκρι όχι μόνο αποτελεί το νέο μεγάλο trend, αλλά απ' ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει- κι αυτό γιατί, αποτελεί το μοναδικό χρώμα που συνδυάζει την διαχρονικότητα του μαύρου με την φρεσκάδα και την ηρεμία του λευκού, πράγμα το οποίο το καθιστά μία διαχρονική επιλογή. Ακόμη, αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση, ιδανική για τους οπαδούς του μίνιμαλ και του βιομηχανικού στυλ αλλά και γενικότερα, για όσους θα ήθελαν να δώσουν στο χώρο τους ένα πιο μοντέρνο ύφος, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα.



Get the look

ΕΠΙΠΛΑ: Επιλέξτε ξύλινα ή μεταλλικά έπιπλα σε λευκό ή μαύρο χρώμα, ανοιχτόχρωμα ξύλα, ή πιο σκουρόχρωμα που "γκριζάρουν". Αποφύγετε τα ξύλα που κοκκινίζουν.


ΧΡΩΜΑΤΑ: Σε ότι αφορά το χρώμα, περιοριστείτε σε μονοχρωματικούς και ουδέτερους συνδυασμούς. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιείστε άφοβα το γκρι, ως πρωταγωνιστή της παλέτας σας, σε όλες του τις αποχρώσεις -από το γκρι του τσιμέντου μέχρι το σκούρο ανθρακί-και συνδυάστε το με λευκό, μπεζ και μαύρο, κρατώντας μακριά τα έντονα χρώματα.


ΥΦΕΣ ΚΑΙ PATTERNS: Παίξτε με υλικά, υφές και patterns για έξτρα ενδιαφέρον. Δώστε έμφαση σε υλικά με ιδιαίτερη υφή, όπως φθαρμένες επιφάνειες (πχ ακατέργαστο/ φθαρμένο ξύλο ή μέταλλο), αντικείμενα από ψάθα, τσιμεντοκονία, και άλλα, τα οποία χρησιμοποιούνται προκειμένου να προσθέσουν -διακριτικά- την απαραίτητη ένταση. Σε ότι αφορά τα υφάσματα, επιλέξτε μονόχρωμα ή με "ήσυχα" patterns (π.χ. ριγέ ή με γράμματα/φράσεις) και τολμήστε να παίξετε και εδώ με διαφορετικές υφές. Ολοκληρώστε το παιχνίδι των αξεσουάρ με μεταλλικά και γυάλινα αντικείμενα (όπως φαναράκια, κασπώ και βάζα) τα οποία θα χαρίσουν στον χώρο μια -εξ ίσου διακριτική- πινελιά λάμψης, που όμως θα κάνει την διαφορά.    


ΦΥΤΑ: Από την διακόσμηση του εξωτερικού μας χώρου δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φυτά, τα οποία έρχονται να προσθέσουν την απαραίτητη φρεσκάδα και ζωντάνια. Προτιμήστε φυτά πράσινου χρώματος και μίνιμαλ αισθητικής, όπως ελιές, φοίνικες, μπαμπού και κάκτους, τα οποία θα τοποθετήσετε σε γλάστρες και παρτέρια, όπου λόγω των υπόλοιπων ουδέτερων χρωμάτων, θα αναδειχθούν ιδιαίτερα.


                  

                                       


                                                             

     

                            

                                  



                     

                                                       

 


                   






1 σχόλιο

  1. Δεν θα το σκεφτόμουν αλλά είναι πολύ κομψό και μοντέρνο! Λάτρεψα τον καναπέ από παλέτες και την πρώτη εικόνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ