5&1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΑΣ!

Πίνακες- κορνίζες

  Ίσως η πρώτη απάντηση που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την διακόσμηση των τοίχων μας είναι η διακόσμηση με πίνακες ή κορνίζες. Και όχι άδικα, αφού με τόσο μεγάλη ποικιλία σχεδίων, παραστάσεων, μεγεθών κλπ, μας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε πολλών ειδών συνθέσεις, αναδεικνύοντας το χώρο μας. Ένα ακόμη θετικό είναι ότι, εκτός από τα σχέδια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αν πιάνουν λίγο τα χέρια μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας και μάλιστα αρκετά οικονομικά. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ωστόσο, όταν πρόκειται να επιλέξουμε πίνακα ή κορνίζα είναι να διαλέξουμε κάτι το οποίο όχι απλά θα γεμίσει τον κενό μας τοίχο, αλλά θα προσθέσει και στην διακόσμηση του χώρου μας. 
Ένα ακόμη στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε κατά νου όταν σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μία σύνθεση από κορνίζες, η οποία συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, είναι να φροντίσουμε να συνδυάσουμε σωστά τα μεγέθη και τις αποστάσεις, ώστε να έχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Παραθέτω, λοιπόν, ορισμένες φωτογραφίες-οδηγούς προκειμένου να βοηθήσουν στη δημιουργία μίας όμορφης σύνθεσης.
       
                       


           


                             

         

                           




         

              





 Ταπετσαρία

   Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δώσετε έξτρα έμφαση σε έναν τοίχο, τότε η ταπετσαρία αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή. Με πλεονεκτήματα όπως την ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και υφών και την σχετικά εύκολη τοποθέτηση και αφαίρεση η ταπετσαρία είναι ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα και να ανανεώνετε την διακόσμησή σας όσο συχνά επιθυμείτε.



                        

               

                               

                      





    

 Στένσιλ

  Οι αναγνώστες του Inspire and Create φαντάζομαι έχετε καταλάβει την αγάπη που έχω για τα στένσιλ, έχοντας αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτά σε προηγούμενες αναρτήσεις, καθώς τα θεωρώ ως ίσως τον πιο εύκολο τρόπο ανανέωσης της διακόσμησής μας, από τοίχους μέχρι μαξιλάρια, χαλιά και πολλά άλλα. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους τοίχους, πρόκειται για μία καλή εναλλακτική λύση αντί για ταπετσαρία, η οποία μάλιστα προσφέρει περισσότερες επιλογές από άποψη σχεδίων καθώς με την μέθοδο που σας έχω περιγράψει μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας στένσιλ, διαλέγοντας οι ίδιοι τα μοτίβα και τα χρώματα που επιθυμείτε.


                  


                 

                     

          





Ράφια

  Η διακόσμηση ενός τοίχου με ράφια αποτελεί μία ακόμα καλή και οικονομική επιλογή, συνδυάζοντας αρκετά πλεονεκτήματα. Κατ' αρχάς, μπορούν να τα τοποθετηθούν αναλόγως με το γούστο μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, δημιουργώντας κάθε φορά και διαφορετικές συνθέσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους πίνακες. Επιπλέον, τα ράφια μεγαλύτερου μήκους είναι ιδανικά για να "γεμίσουν" έναν μεγαλύτερο τοίχο. Το κυριότερο, ωστόσο, πλεονέκτημά τους αποτελεί το γεγονός ότι είναι σαν να έχουμε πολλά έπιπλα σε ένα, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως βιβλιοθήκη όπου θα τοποθετήσουμε τα βιβλία μας, "βιτρίνα" για τα διάφορα διακοσμητικά, μπιμπελό, κορνίζες κ.α., "κάβα" για τα ποτά μας, "ντουλάπια" για την κουζίνα μας, κλπ. χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσουμε επιπλέον χώρο, αφού εκμεταλλευόμαστε τον κάθετο χώρο του τοίχου μας.


                                                      

                                  
         

                               


          



                                        





Καθρέφτες

   Είτε πρόκειται για έναν μεγάλο εντυπωσιακό καθρέφτη, είτε για μία σύνθεση από μικρότερους, το σίγουρο είναι ότι οι καθρέφτες αποτελούν μία ακόμη καλή επιλογή για την διακόσμηση ενός τοίχου. Κι αυτό γιατί, διαθέτουν εκτός των άλλων, την ιδιότητα να κάνουν το χώρο μας να μοιάζει μεγαλύτερος (και φωτεινότερος), με αποτέλεσμα να είναι μία ιδανική λύση και για μικρούς χώρους. 

                              

             

                         

               



                                   





 Επένδυση με πέτρα

  Αν επιθυμείτε μία μεγαλύτερη αλλαγή, σας αρέσουν τα φυσικά υλικά και ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου σας, τότε αυτή η λύση είναι για εσάς. Η επένδυση με πέτρα ακόμη και ενός μικρού στοιχείου, όπως μιας κολόνας ή του τοίχου πάνω από το τζάκι, είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν μία εντυπωσιακή αλλαγή. Και σε περίπτωση που οι τιμές της φυσικής πέτρας ξεπερνούν το budget σας, υπάρχει και η επιλογή να στραφείτε σε τεχνητή πέτρα, η οποία δίνει εξ ίσου όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. 

                                
              

                       

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ