ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ!

   


    Αρχικά, οφείλω να ομολογήσω ότι η πίτσα είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά- για τον λόγο αυτό, έχω πειραματιστεί αρκετά με τις σπιτικές ζύμες,έχοντας φτιάξει από αφράτη μέχρι crispy. Φυσικά, είναι ότι καλύτερο να ανοίγει κανείς τη δική του σπιτική ζύμη, αλλά επειδή κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο, η πίτσα με αραβική πίτα είναι η καλύτερη λύση για μια γρήγορη σπιτική πίτσα καθώς γίνεται σε 10 μόλις λεπτά! Είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να ετοιμάσετε περισσότερες ατομικές πίτσες μαζί- μία για κάθε μέλος της οικογένειας. 



Υλικά (για μία πίτσα):

  • 1 αραβική πίτα
  • 1/3 κούπας χυμό τομάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι τριμμένο 
  • 1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • υλικά της αρεσκείας σας (ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, πιπεριές, κ.α.)



Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς (στον αέρα). 

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ως εξής: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό τομάτας με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Για να αραιώσει λίγο η σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη 2 κ.σ. νερό.

Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας στην αραβική πίτα με μία κουτάλα και στρώνουμε τα αλλαντικά μας (εγώ επέλεξα να βάλω λουκάνικα φρανγκφούρτης κομμένα σε μικρά κομματάκια).

Ρίχνουμε το τυρί, φροντίζοντας να πάει παντού και να καλύψει την σάλτσα και τα αλλαντικά.

Τέλος, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά περίπου.




Tips:

  Το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε στην πίτσα είναι πραγματικά θέμα γούστου. Η κλασσική επιλογή είναι η mozzarella (αν είναι και φρέσκια ακόμα καλύτερα), αλλά πάνε πολύ και τα ημίσκληρα τυριά όπως gouda και edam. Σε άλλους αρέσει το cheddar. Προσωπικά, προτιμώ να αναμιγνύω διάφορα τυριά γιατί θεωρώ ότι δίνουν καλύτερη γεύση.

  Επειδή, τόσο οι αραβικές πίτες όσο και το τριμμένο τυρί χαλάνε σχετικά γρήγορα στη συντήρηση, ένα καλό tip είναι να τα βάλετε στην κατάψυξη και όταν θέλετε να φτιάξετε πίτσα το μόνο που χρειάζεται είναι να τα βγάλετε 5-10 λεπτά νωρίτερα για να ξεπαγώσουν ελαφρώς. Έχω παρατηρήσει ότι με τον τρόπο αυτό τα υλικά διατηρούνται αναλλοίωτα για πολύ περισσότερο καιρό και έτσι τα έχετε πάντα πρόχειρα για μια γρήγορη πίτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ